На популярному маркетплейсі й у трьох книгарнях продавали заборонені російські книжки

На популярному маркетплейсі й у трьох книгарнях продавали заборонені російські книжки Фото: unsplash.com

На популярному маркетплейсі Prom.ua виявили кілька інтернет-магазинів, які всупереч закону торгували забороненими російськими книжками. Про це повідомляє пресслужба Мінкульту.

Держкомтелерадіо встановив, що на платформі Prom.ua створили вісім сторінок, де продавали книжки, пов'язані з країною-агресором та білоруссю: DiaMail, ANIMA, Ezoterra, MIXOPTMARKET, "ТАКнuга", "Автокнига 2015", "Сансара" та "Книжковий світ". У продажу було понад 700 найменувань — 694 російські та 25 білоруських. Усі їх вже прибрали з маркетплейса, а власникам магазинів надіслали попередження.

Загалом, кажуть у Мінкульті, з квітня 2024 року, завдяки співпраці з адміністрацією Prom.ua, вдалося зупинити продаж майже 2500 найменувань видавничої продукції з росії та білорусі.

Також книжки з країни-агресора виявили у продажу в трьох офлайн-книгарнях — "Містична гірлянда" та "Символи удачі" у Києві, а також "Бібліофіл" у Полтаві.

Крім того, за липень до переліку антиукраїнських видань внесли ще 19 книжок. Загалом у списку зараз містяться 472 таких видання.

Нагадаємо, київська книгарня "Сенс" спільно з організацією "Україна без сміття" збирають на переробку російськомовні книжки. Їх перероблять на сировину на у картонно-паперовому комбінаті, а отримані кошти підуть на підсилення ППО.

Читай також: "На ВДНГ вдруге відбудеться фестиваль "Книжкова країна": коли та що там буде"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації