На Софійській площі відкрили інтерактивний меморіал русифікації в Україні

На Софійській площі відкрили інтерактивний меморіал русифікації в Україні Фото: Департамент суспільних комунікацій КМДА

Сьогодні, 27 жовтня, відзначається День української писемності та мови. З нагоди свята на Софійській площі відкрили виставку "Лінгвоцид" — інтерактивний меморіал русифікації в Україні.

На Софійській площі відкрили інтерактивний меморіал
Фото: Департамент суспільних комунікацій КМДА

Мета виставки — ознайомити людей з історією тривалого лінгвоциду в Україні. Роками російська і радянська влади свідомо знищували українську мову — головну ознаку нашої нації. На стендах, розміщених на Софійській площі, описані основні злочини, скоєні задля знищення мови.

На жаль, ми часто зіштовхуємося з мововбивством, ім'я якому лінгвоцид. Сьогодні це явище проявляється у залякуванні, погрозах, дезінформації, психологічному тиску та навіть у вбивствах і тортурах громадян України. Раніше — від насмішок і принижень, знищення книг та утисків, до повної заборони й арештів. Щоб усвідомити всю масштабність цього явища Департамент суспільних комунікацій КМДА та громадська організація "Валентність" сьогодні, у День української писемності та мови, відкривають виставку "Лінгвоцид" — інтерактивний меморіал русифікації в Україні, — повідомляють у Департаменті суспільних комунікацій КМДА.

На Софійській площі відкрили інтерактивний меморіал
Фото: Департамент суспільних комунікацій КМДА

Відвідати виставку "Лінгвоцид" можуть усі охочі. Вона працюватиме два тижні.

На Софійській площі відкрили інтерактивний меморіал
Фото: Департамент суспільних комунікацій КМДА

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Україні запустили інноваційний освітній портал "УКультура" для знайомства з українською культурою та її популяризації. Чим цікавий цей портал — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації