На території колишнього винного складу на Кудрявці відкрили новий pop-up простір

На території колишнього винного складу на Кудрявці відкрили новий pop-up простір Усі фото: instagram.com/seemsliketanya

На території колишнього київського Казенного винного складу №1 на Кудрявці відкрили новий pop-up простір. Про це повідомляє спільнота "Кудрявка pop-up".

Локація працює з четверга по неділю (з 9:00 до 16:00) у форматі публічної вітальні та кав'ярні за адресою: вул. Кудрявська, 16. Тут можна приємно провести час, відвідати культурні та мистецькі події.

Зокрема, у просторі проводитимуть заходи столичні митці, серед яких — художники Salt Salome та Max Svitlo, скульпторка Жанна Кадирова, парфумери Влад Зварич та Євген Лазарчук, гончарка Олена Кравець та інші.

"Житиме" новий pop-up простір на Кудрявці усього кілька місяців.

0 / 0

Живий простір міської культури Києва в історичній будівлі на Кудрявці є частиною проєкту з її ревіталізації. До цього територія колишнього винного складу довгий час занепадала. Над проєктом оновлення допомагає працювати відоме архітектурне бюро Девіда Чіпперфілда.

  • Де? Вул. Кудрявська, 16
  • Коли? З четверга по неділю з 9:00 до 16:00

Довідка. Казенний винний склад №1 — приклад індустріальної архітектури кінця XIX сторіччя. Це — одна з перших споруд, зведених за проєктом Володимира Безсмертного, майбутнього головного архітектора Києва. Побудували склад через запровадження в Київській губернії четвертої казенної монополії на продаж горілки в 1896 році. Початково продуктивність заводу сягала 600 тисяч відер горілки на рік.

Частиною архітектурного ансамблю комплексу є металевий віадук над Вознесенським яром. Його збудували для зручнішого під'їзду вантажних фургонів до новоспорудженого складу. Це була перша у Києві дворівнева транспортна розв'язка, а зараз віадук вважається найстарішим мостом столиці.

Нагадаємо, наприкінці липня у Києві відбудеться триденний фестиваль українського жіночого аудіовізуального мистецтва Bloom.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації