На Троєщині модернізували три будинки: їхні мешканці платитимуть на 30% менше за опалення

На Троєщині модернізували три будинки: їхні мешканці платитимуть на 30% менше за опалення Фото: КМДА

У Деснянському районі столиці, на вулиці Рональда Рейгана (раніше — Теодора Драйзера), провели термомодернізацію трьох будинків у межах міської програми "70/30%", завдяки чому їхні мешканці зможуть зекономити на платіжках за тепло. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

У будинках житлово-будівельного кооперативу "Академічний-9" виконали низку енергоефективних робіт та нещодавно встановили індивідуальні теплопункти із погодним регулюванням. Завдяки цим заходам мешканці будинків мають суттєву економію на платежах за тепло, яка може становити 30% і більше залежно від погоди та рівня споживання.  

Це три будинки, що беруть участь у програмі  "70/30%" вже три роки. У 2020-2021 роках за цією програмою у будинках утеплили фасади, а також замінили освітлення, вікна і двері, модернізували будинкові мережі. Загалом усіх робіт — на понад 24 млн грн. З них 7,9 млн грн зібрали та інвестували мешканці, а решту дало місто. 

На Троєщині модернізували три будинки
Фото: КМДА

У КМДА зазначають, що мешканці будинку повернуть вкладені кошти дуже швидко завдяки економії на комуналці, а квартири тут матимуть вищу ринкову вартість.

Загалом у межах програми "70/30%" місто спільно з мешканцями столичних будинків інвестувало в енергоефективні заходи близько 1 млрд грн.

На Троєщині модернізували три будинки
Фото: КМДА

Зазначимо, що до 22 грудня триває прийом заявок на участь у програмі "70/30%" у 2024 році. Вона діє для ОСББ та ЖБК. Згідно з умовами програми, місто покриває 70% витрат на термомодернізацію будинків.

Раніше "ТиКиїв" розповідав про будинки на вулиці Антоновича, які перетворили на енергоефективні за 28 млн грн в межах програми "70/30%".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації