На ВДНГ знищили унікальне мозаїчне панно

На ВДНГ знищили унікальне мозаїчне панно Фото: facebook Ксенія Семенова

У пожежній частині на ВДНГ знищили унікальне мозаїчне панно. Його розбили молотками. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив засновник проєкту Ukrainian Modernism Дмитро Соловйов. 

Черговий злочин проти української культури скоїли в Києві - і не ворог, а свої. Мозаїка в інтер'єрі колишнього павільйону протипожежної безпеки на ВДНГ (нині Пожежна Частина 26) оспівувала героїзм пожежників, які щоденно ризикують своїм життям, рятуючи життя інших. Ще більш актуальним цей мотив став після початку повномасштабного вторгнення, коли за щоденним героїзмом рятувальників почала стежити вся країна. Але всю цю красу розбили молотками. Багатомісячну працю українського художника знищили за пару хвилин. Дорогу, рідкісну смальту перетворили на купу сміття, - пише Дмитро Соловйов. 

панно, мозаїка, ВДНГ
Фото: facebook Dmytro Soloviov 

На цю ситуацію вже відреагували в ГУ ДСНС України в Київській області. Рятувальники кажуть, що панно відновлять, але в "українізованому" стилі. 

Дійсно, героїзм рятувальників ніяк не можемо применшувати, тим більш у такий час. Зі свого боку, ми гарантуємо відображення роботи наших Героїв без зброї у сучасному, символічному та українізованому панно. Після закінчення ремонтних робіт, оновлена робота, символізуватиме неоціненну працю наших рятувальників під час війни та частково відображатиме попередню композицію, - написали рятувальники під постом Дмитра Соловйова. 

Відомо, що мозаїку знищили будівельники в межах реконструкції будівлі пожежної частини. Плани та строки створення нового панно поки що невідомі. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації