На Воскресенці створили мурал на честь загиблого захисника Варяга: фото

На Воскресенці створили мурал на честь загиблого захисника Варяга: фото Фото: facebook.com/112btro

На проспекті Романа Шухевича у Дніпровському районі Києва презентували мурал, присвячений загиблому захиснику України, старшому солдату 112-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ Руслану Пісковому (псевдо Варяг). Про це повідомила пресслужба бригади.

Стінопис створила творча група Kailas-V. У його сюжеті поєднаний військовий подвиг, віра та дитячі мрії Руслана. Ліс під портретом воїна символізує труднощі та випробування, з якими стикаються українські військові, а силует сокола — його душу, що оберігає побратимів й Україну, а також показує дорогу додому.

Фото: facebook.com/112btro

До повномасштабного вторгнення росії Руслан Пісковий був багаторазовим чемпіоном України та срібним призером чемпіонатів світу та Європи з кікбоксингу. А на початку війни він разом із батьком, учасником АТО, добровільно долучився до лав ЗСУ.

Він дуже швидко вчився, стріляв з гранатомета краще, ніж деякі досвідчені хлопці. Був завжди на позитиві й завжди попереду. Був переконаний, що Україна має бути вільною, й обіцяв нищити ворога, доки вистачить сил, — пригадує батько Валерій Пісковий.

Руслан обороняв Київ, брав участь у боях на Харківщині й Луганщині. Загинув боєць 18 квітня 2023 року під час оборони Бахмута, йому був 21 рік.

Фото: facebook.com/112btro

Окрім відкриття муралу, батьки та друзі Руслана планують облаштувати квіткову алею й створити сайт, присвячений загиблим добровольцям — жителям масиву Воскресенка.

Нагадаємо, у Бородянці на відновленій пожежно-рятувальній частині створили мурал, який нагадує про мужність та силу рятувальників. 

Читай також: "Без реклами та не на історичних будівлях: у Києві затвердили порядок створення муралів"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації