Найближчими днями Київ може накрити пилова буря — Укргідрометцентр

Найближчими днями Київ може накрити пилова буря — Укргідрометцентр Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

Найближчими днями, 1 та 2 жовтня, Київ може накрити пилова буря, а стан якості повітря погіршиться. Про це попередили в Укргідрометцентрі.

Пил в Україну несе з Каспійської низовини, і він вже дістався Полтавської, Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей У невеликих кількостях пил також потрапив на територію Черкаської та Кіровоградської областей. Ситуацію погіршує суха земля, яка додає до пилової хмари пилинки та часточки ґрунту, що здіймає вітер.

 Оскільки вітер зараз переносить повітря з того регіону, тобто з південного сходу, то піднятий в Каспії пил у вигляді найдрібніших його частин переноситься в Україну у верхніх шарах атмосфери, — пояснюють метеорологи.

За їхніми прогнозами, на територію Київщини пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість у столичному регіоні буде вже меншою. Однак для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням. Воно пошириться з-за меж України з північного сходу 1 жовтня.

Така ситуація утримається орієнтовно до п'ятниці, коли напрям вітру зміниться на південний та західний. Пил потраплятиме в Україну хвилями, через що покращення якості повітря та видимості чергуватимуться з погіршеннями.

Нагадаємо, раніше у Київському еколого-культурному центрі повідомили, що цьогоріч у столиці практично зникли горобці. Там пояснили причини та розповіли про можливі наслідки зникнення цих птахів з екосистеми міста.

Читай також: "Як смог у Києві може вплинути на здоров'я і як зменшити наслідки"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації