Найкращий військовий лікар Києва: хто він

Найкращий військовий лікар Києва: хто він Фото: 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького

Медика 30-ї окремої механізованої бригади Романа Шаріпова визнали найкращим військовим лікарем Києва. Він командир евакуаційного відділення медичної роти.

Рішення про надання Роману Шаріпову звання найкращого військового лікаря Києва оприлюднили на культурно-духовному заході "Під покровом Святого Пантелеймона". Про це повідомляє 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького.

лікар роман шаріпов
Фото: 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького

До війни Роман Шаріпов був лікарем-анестезіологом відділення інтенсивної терапії Київської міської клінічної лікарні №8. У перший день повномасштабної війни пішов добровольцем на фронт. Наразі має військове звання майора медичної служби.

Ще на Майдані, коли прозвучали перші постріли, він зібрав термос, чай, і пішов рятувати поранених. Людина він небайдужа, дуже освічена історично, політично. 24 лютого, коли  ми почули перші вибухи, Роман був уже зібраний, — розповідає дружина лікаря Світлана.

Роман Шаріпов з перших днів війни служить у медичній роті 30-ї ОМБр. Хотів потрапити саме в бойову бригаду й застосувати свої знання та вміння для евакуації поранених. Як офіцер достойно проявив себе на Бахмутському напрямку і на Харківщині, де медична рота виконувала подвійне завдання — стабілізації та відновлення поранених.

Завдяки вмілим діям анестезіологів відсоток загиблих військовослужбовців серед поранених дуже низький.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації