Наприкінці липня ситуація з електрикою має стати кращою, — Шмигаль

Наприкінці липня ситуація з електрикою має стати кращою, — Шмигаль Фото: freepik.com

Через ворожі обстріли та спеку ситуація в енергосистемі України залишається складною. Однак у двадцятих числах липня вона має покращитися. Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

До кінця місяця завершиться ремонт на деяких об'єктах генерації. Це збільшить потужність в енергосистемі — відключення світла стануть не такими тривалими.

Шмигаль зауважив, що ключовим напрямком роботи уряду є розбудова децентралізованої генерації. Так, в Україні вже частково запущено кілька програм, які  стимулюватимуть громадян та бізнес до енергетичної стійкості.

Це такі програми, як:

  • кредити для громадян під 0%, до 480 тис. грн, на 10 років для встановлення сонячних, вітрових установок та систем накопичення електроенергії;
  • пільгові кредити для малого й середнього бізнесу до 150 млн грн, на строк до 10 років, під 5–7–9% річних для встановлення газової електрогенерації;
  • кредити для ОСББ та ЖБК на суму до 5 млн грн. За рахунок цих коштів співвласники житла можуть встановити сонячні станції та теплові насоси. Потім держава в межах програми "ГрінДІМ" компенсує їм 70% витрат на проєкт.
  • кредити для великого бізнесу на 5–7 років під 14–16% річних, під заставу обладнання.

За словами Шмигаля, банківський сектор готовий забезпечити таке кредитування.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що столиця відновила дві третини власних генерувальних потужностей після понад десятка російських ракетних обстрілів по енергооб'єктах. Робота з відновлення київської енергосистеми триває. 

Також нагадаємо, що столична влада збільшила суму відшкодування вартості генераторів та інших автономних джерел енергії, які були куплені ОСББ та житлово-будівельними кооперативами. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації