Наркотичні ліки киянам продаватимуть лише за е-рецептом: подробиці

Наркотичні ліки киянам продаватимуть лише за е-рецептом: подробиці Фото: pexels

Уже відсьогодні, 13 жовтня, наркотичні ліки в аптеках України можна буде отримати лише за електронним рецептом. Натомість паперовий — більше діяти не буде. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Виписати е-рецепт на наркотичний лікарський засіб має лікар, який відповідає за лікування пацієнта. Це може бути як сімейний лікар, так і профільний спеціаліст — хірург, онколог чи невролог тощо.

Рішення про запровадження е-рецептів було прийняте завдяки доведеній ефективності та зручності  електронного рецепта. До того ж це — зручна опція, бо не потрібно постійно відвідувати лікаря для отримання паперового. За винятком прифронтових територій та зони бойових дій. Там продовжить діяти електронний і паперовий варіанти.

Останній видаватимуть у разі відключення світла або ж коли препарати виготовляються безпосередньо в аптеці. Якщо у пацієнта немає доступу до інтернету — тоді до рецепта лікар друкуватиме інформаційну довідку. Її треба буде оформляти і у випадку поїздки за кордон, але з підписом і печаткою медика.

Термін дії е-рецепта на групу наркотичних ліків становить 10 днів (так само, як і паперового).

Нагадаємо, електронний рецепт на наркотичні ліки в Україні запровадили в листопаді минулого року. Такі препарати, зокрема, використовуються для ефективного знеболення у разі складних захворювань. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації