НБУ встановив місячний ліміт на перекази українців з картки на картку

НБУ встановив місячний ліміт на перекази українців з картки на картку Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

Нацбанк на пів року встановив місячний ліміт для переказів фізичних осіб з карти на карту (також відомі як P2P, C2С). Сума ліміту становить 150 000 грн на місяць.

В НБУ кажуть, що цей тимчасовий ліміт на суму переказів між картками має запобігти використанню платіжної інфраструктури в протиправних цілях, але не вплине на роботу волонтерів.

Ліміт діє на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта в одному банку на рахунки інших фізичних осіб. Він не стосується рахунків волонтерів, які відповідають критеріям НБУ, та людей, чий щомісячний дохід з підтверджених джерел перевищує це обмеження. Також ліміт не розповсюджується на перекази коштів між власними рахунками клієнта в одному банку, на перекази юросіб та на операції за реквізитами IBAN.

За даними НБУ, 98% клієнтів банків щомісяця роблять перекази, які не перевищують вказану суму, тож це обмеження не має вплинути на їхню фінансову активність. 

Водночас встановлення ліміту допоможе мінімізувати використання банківської системи у протиправній діяльності, зокрема з рахунків "дропів", які широко використовують у тіньовій економіки.

Нагадаємо, у вересні в Україні запрацює Національний кешбек, в межах якого за купівлю будь-яких товарів українського виробництва, окрім підакцизних, повертатимуть 10% від їхньої вартості. Максимальний обсяг кешбеку становитиме 3000 грн на місяць.

Читай також: "НБУ випустив пам'ятні монети з фрагментом картини Івана Марчука

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації