Німеччина виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту"

Німеччина виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту" Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

Німеччина виділить Україні 10 мільйонів євро на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яка була частково зруйнована внаслідок російської ракетної атаки 8 липня.

Про це заявила міністерка з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН Свенья Шульце, повідомляє Deutsche Welle.

Ми не повинні й не миритимемося з тим, що цього місця зцілення для онкохворих дітей в Україні більше не існує, — заявила Шульце.

Виділені гроші разом із коштами інших донорів та благодійників скерують на швидке повернення лікарні у робочий стан та підготовку до зими. Йдеться, зокрема, про ремонт та технічне обслуговування фасадів "Охматдиту", процедурних кабінетів, електромереж та системи теплопостачання.

За словами Шульце, атака на "Охматдит" демонструє, "наскільки безжально і нелюдяно росія веде цю агресивну війну". Посадовиця додала, що від повномасштабного вторгнення росії в Україну діти страждають "найбільше".

Нагадаємо, вранці 8 липня російські війська завдали масований ракетний удар по Києву. В результаті обстрілу були зруйновані або пошкоджені корпуси дитячої лікарні "Охматдит" та інші будівлі у місті. 

У Кабміні пообіцяли, що держава повністю відбудує "Охматдит". На засіданні 9 липня уряд ухвалив рішення спрямувати 100 млн грн з резервного фонду держбюджету на першочергові відновлювальні роботи у лікарні. Ще кілька сотень мільйонів гривень на відбудову "Охматдиту" зібрали українці та бізнес.

Читай також: "У Києві відремонтували центр нефрології та діалізу: тепер це потужний заклад із сучасним обладнанням"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації