Нова схема руху на Вокзальній площі: де припаркувати авто

Нова схема руху на Вокзальній площі: де припаркувати авто Усі фото: kyivpassengers.substack.com

Громадська організація "Пасажири Києва" створила мапу легальних паркувальних майданчиків поряд із Вокзальною площею, де днями змінили схему руху транспорту.

За словами співзасновника організації Олександра Гречка, після впорядкування руху на площі біля Центрального вокзалу там стало менше паркомісць. Також у крайній лівій смузі на вулиці Петлюри облаштували велодоріжки, на яких, щоправда, продовжують за звичкою паркуватися водії. Машини порушників забирають евакуатори.

Зокрема, водії можуть залишити свої авто на платній стоянці автостанції "Київ", на майданчику на вулиці Жилянській, а також на вулицях Скоропадського, Вокзальній, на паркінгах біля Південного вокзалу, на вулиці Георгія Кірпи, супермаркету NOVUS чи у ТЦ "Україна".

Схема паркувальних місць біля Центрального вокзалу від ГО "Пасажири Києва":

Що змінилось на Вокзальній площі

  • Заборонили рух авто на найближчому до вокзалу розвороті, який складається з трьох автомобільних смуг. Завдяки цьому збільшився загальний простір для пішоходів. Залишили лише обмежений заїзд для авто організацій, які розміщені в пішохідній зоні.
  • Покращили доступність до вокзалу комунального громадського транспорту, тепер він під'їжджатиме на перший та другий розвороти. Водночас відсунули зупинки маршруток.
  • Створили велосмуги по вулиці Симона Петлюри та унеможливили там паркування авто. 
  • Прибрали наскрізний проїзд для транзитного трафіку через вулиці Симона Петлюри, Вокзальну та Павла Скоропадського. З боку вулиці Скоропадського організували розворотне коло з можливістю висадки пасажирів.
  • Організували (декілька місяців тому) малий розворот для машин, яким не потрібно їхати прямо до вокзалу. 
  • Встановили велику кількість напрямних віх, щоб не допустити хаотичне паркування.
0 / 0

Ці зміни мають зменшити хаотичність руху автомобілів на Вокзальній площі, унеможливити порушення правил паркування, ліквідувати транзитний трафік, покращити пішохідну доступність та зменшити затримки руху комунального громадського транспорту. За розрахунками експертів, реорганізація руху має зменшити затримки громадського та приватного транспорту приблизно на 40%.

Нагадаємо, на Центральному залізничному вокзалі Києва невдовзі може з'явитися книгарня та мінівідділення банку. Площі під них Укрзалізниця виставить на аукціон найближчим часом.

Читай також: "Для вокзалів Києва та інших міст створили інтерактивну Мапу безбар'єрності"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації