Нові парки, дороги та транспорт: що зробили у Києві за останні 10 років

Нові парки, дороги та транспорт: що зробили у Києві за останні 10 років Фото: kyivcity.gov.ua

Столичний очільник Віталій Кличко похвалився проєктами, які втілили у Києві за десять років його мерства. Зокрема він розповів, скільки у місті оновили та побудували нових доріг, шкіл, дитячих садків, лікарень тощо.

За даними мера, за період з 2014 по 2024 рік у Києві оновили 1 227 кілометрів доріг, а також капітально відремонтували 175 мостів і шляхопроводів. На вулицях міста облаштували 221 кілометр велодоріжок і велосмуг. А ще оновили понад 1 870 проїздів у дворах і прибудинкових територій.

Також за цей період у столиці оновили та створили загалом 570 парків і скверів, а 493-м об'єктам надали статус парку чи скверу. Відкрили 11 нових фонтанів і відремонтували десять вже наявних.

Інфографіка: t.me/vitaliy_klitschko

У сфері громадського транспорту Київ придбав 139 нових тролейбусів, 95 трамваїв та 307 автобусів. Капітально відремонтували 54 вагони столичного метро, а ще 140 вагонів модернізували. Також місто отримало як допомогу 11 вагонів варшавського метро, які адаптували для роботи у київській підземці.

За десять років у столиці побудували та реконструювали 13 шкіл і 36 дитсадків. Крім того, у міських закладах дошкільної освіти створили 22 тисячі додаткових місць.

У лікарнях міста відремонтували 177 відділень, а у 62 медичних закладах оновили матеріально-технічну базу. Також повністю оновили 8 пологових будинків. Для потреб екстреної медицини придбали 203 сучасних карети швидкої допомоги. Ще 53 спецавтомобілі отримали від партнерів як допомогу під час повномасштабної війни.

Інфографіка: t.me/vitaliy_klitschko

Нагадаємо, на оновленому Дегтярівському шляхопроводі завершили всі будівельні роботи й відкрили заїзди та з'їзди з нього. Під час реконструкції будівельники фактично побудували новий шляхопровід замість старого.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації