Обстріл Києва вранці 2 січня: що відомо (оновлено)

Обстріл Києва вранці 2 січня: що відомо (оновлено) Фото: МВС

Вранці 2 січня росія здійснила черговий масований ракетний обстріл Києва. У КМДА та КМВА повідомили про попередні наслідки обстрілу.

За попередніми даними, ворог випустив по столиці близько 11 "Кинджалів" та інші ракети.

Що відомо станом на 9:25 (оновлення нижче):

  • У Солом'янському районі внаслідок ракетної атаки сталася пожежа у багатоповерховому житловому будинку. Наразі там відомо про 16 постраждалих, 15 з них госпіталізували медики. Одній людині надали допомогу на місці.
  • У Деснянському районі, попередньо, є загоряння у супермаркеті.
  • У Дарницькому районі пошкоджені нежитлові приміщення.
  • У Голосіївському районі — падіння решток на відкритій території.
  • У Печерському районі уламок ракети впав на дах дев'ятиповерхового житлового будинку, на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок.
  • В Оболонському районі є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень:
  • У Святошинському районі — влучання в будівлю соціальної інфраструктури.
  • У Подільському районі пожежа в складській будівлі, палає на площі 2000 квадратних метрів. Також пошкоджені магістралі водопостачання та горять щонайменше 6 авто.
  • У Шевченківському районі — падіння решток на відкриту територію.

Усі екстрені служби працюють по викликах. Інформація щодо постраждалих уточнюється та буде оновлюватись.

За даними ДТЕК, через атаку тимчасово відсутнє світло у частині будинків у Шевченківському, Святошинському, Голосіївському, Подільському та Оболонському районах. Також через ракетний удар у деяких районах міста тимчасово відсутній тиск у водопровідній мережі.

На Київщині через ракетний обстріл частково відсутнє світло в Бучанському і Вишгородському районах.

Оновлення 9:42. В будинку у Солом'янському районі рятувальники деблокували 17 людей, 117 мешканців вивели з будинку. Наразі відомо про 20 постраждалих, 19 із них медики госпіталізували. У будівлі — загоряння та сильне задимлення.

У Подільському районі спостерігається сильне задимлення через пожежі, спричинені ракетною атакою. Киян просять закрити вікна, обмежити перебування на вулиці, пити багато води та увімкнути на максимум очищувач повітря, якщо він є.

Оновлення 10:05. Стало відомо про першу жертву ранкового обстрілу.  Одна постраждала з будинку у Солом'янському районі, жінка похилого віку, померла у кареті "швидкої". 27 постраждалих госпіталізовані.

Голова Дарницької РДА Микола Калашник показав наслідки обстрілу у мікрорайоні Бортничі. Там пошкоджені приватні житлові будинки та будівля церкви. Ніхто не постраждав.

0 / 0

Оновлення 10:25. За даними КМВА, повітряна тривога у столиці сумарно тривала майже 6 годин. Спочатку ворог запустив приблизно півтора десятка "шахедів", а слідом — кількома хвилями ракети Х-101/Х555 та понад десять "Кинджалів". Сили ППО збили усі "шахеди", понад 60 ракет Х-101/Х555 та десяток "Кинджалів".

Оновлення 11:57. Уже відомо про 43 людей, що постраждали у будинку в Соломʼянському районі. Госпіталізували 37 людей, ще шістьом медики надали допомогу на місці. Одна жінка загинула. 

Неподалік від будинку, що зазнав руйнувань від атаки, організували тимчасовий пункт обігріву, там людям надають необхідну допомогу. 

Також постраждали будівлі в Подільському, Святошинському, Печерському, Оболонському, Деснянському районах. Скрізь працюють екстрені служби. 

На низці маршрутів електротранспорту тимчасово затримується рух через відсутність напруги контактної мережі. Це:

  • Тролейбуси №№4, 5, 7, 26, 6, 18, 24, 25, 28, 33, 35, 36, 34, 44, 47.
  • Трамваї №№11к, 12к, 17, 19, 16к.

Енергетики ДТЕК повернули світло частині мешканців Святошинського, Шевченківського, Оболонського та Подільського районів. Без електроенергії поки залишаються Куренівка, частина Оболонського та Святошинського районів. 

Оновлення 12:50. Кількість постраждалих у будинку в Соломʼянському районі збільшилась до 49 осіб. Госпіталізували 43 людини. Також вже відомо про двох загиблих. 

Оновлення 16:10. Енергетики практично повністю відновили електропостачання у столиці, також відновлено водо- та теплопостачання. Поки без електроенергії залишається частина споживачів на житловому масиві Куренівка. Там відновлювальні роботи планують завершити близько 17:00.

Також відновлено рух усіх тролейбусів та трамваїв.

Оновлення 17:10. 

У столиці повністю відновили електропостачання.

Внаслідок ракетної атаки на території КП "Святошинське лісопаркове господарство" пошкоджені близько 80 дерев. Також пошкоджень зазнала ділянка на території КП "Дарницьке лісопаркове господарство", де на галявині утворилася вирва глибиною близько 3 метрів.

Нагадаємо, вранці 29 грудня росія здійснила наймасованішу атаку ракетами та дронами-камікадзе на Україну. Частина з них була націлена на Київ.

У столиці внаслідок обстрілу пошкоджена будівля станції метро "Лук'янівська", бізнес-центр, складські приміщення, житлові будинки. За останніми даними, унаслідок атаки у столиці загинули 29 людей — їхні тіла дістали з-під завалів складського приміщення у Шевченківському районі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації