Очільника київської підземки відправили під домашній арешт через аварію в метро

Очільника київської підземки відправили під домашній арешт через аварію в метро Фото: facebook.com/kyivmetro

Виконувача обов'язків очільника КП "Київський метрополітен" Віктора Вигівського відправили під цілодобовий домашній арешт у справі про аварію в підземці. Про це повідомили в прокуратурі Києва.

Напередодні правоохоронці вручили посадовцям метрополітену підозри у службовій недбалості, яка могла призвести до аварії між станціями "Деміївська" та "Либідська". В адміністрації підземки назвали це "політичним тиском".

За клопотанням прокурорів суд обрав для Вигівського запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, що триватиме до 23 вересня цього року. Також суд заборонив йому спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у цій справі. Крім того, посадовець має здати свій закордонний паспорт. 

Віктора Вигівського, який є головним інженером київського метрополітену та виконує обов'язки очільника КП, підозрюють у неналежному виконанні посадових обов'язків. Це, за даними прокуратури, призвело до розгерметизації тунелю метро між станціями "Деміївська" та "Либідська", появі тріщин у його стінах та подальшого підтоплення.

Також підозру вручили начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель метрополітену. Йому запобіжний захід мають обирати о 14:30 25 липня.

Зазначимо, що у КМДА, посилаючись на результати експертизи, кажуть, що до аварії призвели неякісні проєктні рішення та неякісне виконання робіт під час будівництва цієї ділянки метро. Там стверджують, що усі необхідні роботи з утримання та обслуговування тунелю проводилися відповідно до вимог.

Читай також: "Рух між станціями "Либідською" та "Деміївською" відновлять трохи більше ніж за місяць, — Кличко"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації