Одну з найпотужніших в Україні ТЕЦ-6 відремонтують за 30 млн грн: вона постраждала від обстрілів

Одну з найпотужніших в Україні ТЕЦ-6 відремонтують за 30 млн грн: вона постраждала від обстрілів Фото: kte.kmda.gov.ua

Пошкоджену російськими обстрілами ТЕЦ-6 у Деснянському районі Києва відремонтують за понад 30 мільйонів гривень. Тендер на ремонт оголосило Київтеплоенерго, йдеться на порталі публічних закупівель Prozorro.

На шостій ТЕЦ мають провести капітальний ремонт пошкодженої російськими обстрілами водогрійної будівлі та пускової котельні. За умовами тендеру, ремонтні роботи на ТЕЦ-6 підрядник має завершити до 15 жовтня цього року. Тобто, до початку наступного опалювального сезону. 

Вартість робіт оцінюють у 30 млн 745 тисяч грн. Єдиним учасником та переможцем торгів стало ТОВ "Віра".

Київська ТЕЦ-6, розташована на північно-східній околиці столиці в Деснянському районі, була введена в експлуатацію у 1981 році. Вона є однією з найпотужніших теплоелектроцентралей України. ТЕЦ одночасно видає електроенергію в енергосистему міста та гарячу воду. В тому числі вона забезпечує теплопостачання у будинках Дарницького, Дніпровського, Подільського, Деснянського та Оболонського районів столиці.

На наступний день після початку повномасштабного російського вторгнення, 25 лютого 2022 року, окупанти намагалися атакувати ТЕЦ-6, однак тоді станція не зазнала ушкоджень. У жовтні того ж року, під час чергової ракетної атаки по об'єктах критичної інфраструктури Києва, російські ракети все ж уразили станцію. Проте серйозних руйнувань вона не зазнала.

Нагадаємо, раніше у КМДА повідомили, що Київ вже відновив дві третини власних потужностей генерації. Також столична влада планує децентралізувати виробництво електроенергії та тепла, побудувавши кілька ТЕЦ малої та середньої потужності. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації