Оголосили переможців премії "Книга року BBC-2023"

Оголосили переможців премії "Книга року BBC-2023" Фото: tyktor.media

Видання "BBC Україна" оголосило переможців літературної премії "Книга року BBC 2023". Перемогу здобув роман "Драбина" Євгенії Кузнєцової.

Церемонія нагородження проходила у приміщенні книгарні-кав'ярні Readeat на вулиці Антоновича. Вперше від початку повномасштабної війни вона була в офлайн форматі.

В основній номінації "Книга року" переміг роман "Драбина" Євгенії Кузнєцової — він розповідає про те, як війна перевертає життя української родини. 

Дуже часто книга, яка перемагає в нашому конкурсі, потім стає бестселером. Але цього року народне визнання нас випередило. "Драбина" Євгенії Кузнєцової вже довгий час стоїть на видноколі в кожній українській книгарні. Це по-справжньому народний роман про війну, який не міг не стати Книгою року BBC 2023, — каже голова журі премії Марта Шокало

Євгенія Кузнєцова — письменниця, блогерка і дослідниця медіа. У 2021 році вона вже ставала фіналісткою "Книги року BBC" з романом "Спитайте Мієчку". Також українському читачу авторка відома творами "Готуємо в журбі", "Мова-меч" та "Одинадцять помідорів і один маленький".

У номінації "Дитяча книга року" перемогло видання "Анна Ярославна: київська князівна — королева Франції" засновника видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Івана Малковича. Книга розповідає про епізод давньої історії, який пов'язує Україну та Францію. Також це історія про подорож у невідоме, подолання викликів і кохання.

Перемогу у номінації "Есеїстика" здобуло дослідження Ростислава Семківа "Пригоди української літератури". Це — захоплива подорож в історію української літератури від Георгія Сковороди до Сергія Жадана, в якій автор пропонує незвичний погляд на літературні стилі та напрями.

Переможець у кожній номінації отримує премію у розмірі 1 000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. 

Нагадаємо, українська книга увійшла в десятку найкращих серед дитячої літератури у 2023 році за версією The New York Times.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації