Олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх пожертвувала мільйон гривень на захист тварин

Олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх пожертвувала мільйон гривень на захист тварин Фото: facebook.com/olympicua

Легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка здобула золоту медаль у стрибках у висоту на Олімпіаді-2024 у Парижі, пожертвувала частину своїх призових грошей українським зоозахисникам та притулкам.

Загалом Магучіх переказала мільйон гривень з тих грошей, які отримала за здобуття олімпійського золота. Кошти отримала зоозахисна організація UAnimals, а також чотири притулки для тварин: "Пегас", "Сумське товариство захисту тварин", "Безпритульний світ" і "Дніпро Енімалс".

Ми надзвичайно вдячні Ярославі за добрий вчинок — завдяки йому тисячі тварин отримають ліки, їжу, власне тепле місце для сну, — кажуть в UAnimals.

Там додали, що мріють, аби одного дня допомога тваринам стала звичною і буденною справою в українському суспільстві, і такі люди, як Ярослави Магучіх, наближають цю мить.

Сама атлетка зазначила, що в Україні зараз - дуже багато безпритульних тварин, і притулкам потрібна підтримка, щоб подбати про кожну з них. Вона порадила українцям допомагати притулкам не тільки фінансово, а й брати до себе тварин із перевірених притулків, незалежно від породи.

Мій кіт теж із притулку і теж безпородний, але він найкращий у світі та мій улюблений стрибун. Тож якщо у вас є можливість врятувати тварину — врятуйте! — розповідає чемпіонка.

Зазначимо, що днями Ярослава Магучіх заявила, що частину своїх призових грошей віддасть на потреби ЗСУ, до фонду психологічної підтримки та на допомогу тваринам, які постраждали від війни. 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що Благодійний фонд Сергія Притули анонсував аукціон, на якому продадуть шаблю Ольги Харлан, якою вона завдала переможного уколу у фіналі командних змагань з фехтування.

Читай також: "Пес Патрон "озвучив" головного героя фільму про безпритульного собаку"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації