ООН та ДСНС відкрили на Софійській площі виставку про вплив мін на життя українців

ООН та ДСНС відкрили на Софійській площі виставку про вплив мін на життя українців Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

У Києві на Софійській площі відкрили фотовиставку "Defining Futures: Люди, команди і технології для мінної безпеки України". Вона розповідає про вплив мін та вибухонебезпечних предметів на повсякденне життя українців.

Виставка — спільний проєкт ДСНС, Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні, благодійної організації Legacy of War Foundation та фотографа Джайлза Дьюлі, який також є Уповноваженим ООН з прав людей з інвалідністю. Працюватиме вона до 19 квітня.

Також деякі представлені на виставці премії можна переглянути онлайн на сайті проєкту.

Мета фотовиставки — привернути увагу до проблеми замінування України та підтримки постраждалих від мінно-вибухових травм. Для цього автори проєкту розповідають про досвід українців з різних сфер: професійного сапера, ветерана, медика, фермера, політика та інших.

ООН та ДСНС відкрили на Софійській площі виставку про міни
Фото: Джайлз Дьюлі

Я хочу, щоб ми — уряд, громадські організації, представники бізнесу, кожен та кожна із нас запитали себе: чи робимо ми все можливе, щоб у спадщину майбутнім поколінням залишилася мирна, безпечна та вільна від мін Україна? І якщо моя робота означає, що хоча б одна дитина не загине чи не постраждає, тоді все, що я роблю, буде варте того, — каже Джайлз Дьюлі.

Понад 20 років він документує вплив вибухонебезпечних предметів на життя цивільних в усьому світі, часто — через десятиліття після закінчення війни.

ООН та ДСНС відкрили на Софійській площі виставку про міни
Фото: Джайлз Дьюлі

За словами фотографа, ця серія робіт вшановує хоробрість і рішучість тих, хто очищає землю від нерозірваних боєприпасів, та віддає належне українцям, які постраждали від мін, та які демонструють стійкість і слугують прикладом усім.

ООН та ДСНС відкрили на Софійській площі виставку про міни
Фото: Джайлз Дьюлі

Зараз Україна є найбільш замінованою країною у світі: до 30% її території зазнали впливу війни та можуть бути забруднені наземними мінами та нерозірваними боєприпасами. І, за нинішніх темпів, на повне очищення території можуть піти десятиліття.

Про те, які культурні події відбуватимуться у Києві з 8 до 12 квітня, читай у нашому гіді на тиждень. У добірці — концерт Бампера і Суса, творчий вечір Ади Роговцевої, опера "Фауст", виставка творів Анатолія Криволапа тощо.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації