Опалювальний сезон у Києві: коли чекати на теплі батареї в оселях?

Опалювальний сезон у Києві: коли чекати на теплі батареї в оселях? Фото: pexels

Після нетривалого потепління, температура повітря за вікном починає опускатися. З огляду на те, що зазвичай тепло у квартири подають 15 жовтня,  — виникає питання, коли ж розпочнеться опалювальний сезон. 

Що кажуть у КМДА?

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що для того, аби раціонально витрачати ресурси, тепло у помешкання подаватимуть, коли середньодобова температура триматиметься менше +8°C.

Щодо комунальної сфери, житлових будинків, — ми орієнтуємось на погоду, щоб раціонально витрачати тепло. Коли три доби середньодобова температура опускатиметься нижче +8 градусів з подальшим прогнозом на похолодання, розпочнемо підключати і комунальні будівлі. Тоді ж — за їхніми заявками — й будинки ОСББ, ЖБК, відомчі, — каже Віталій Кличко.

Зазначу, що у Києві вже почали підключати до тепла об'єкти соціальної інфраструктури: садки, школи та лікарні. До тепла станом на 13 жовтня підключили 67 будівель. 

Водночас процес увімкнення батарей може тривати декілька днів, тому що таке рішення приймається на рівні місцевої влади. 

Зокрема секретар Київської міськради Володимир Бондаренко розповів, що Київ розраховує розпочати опалювальний сезон наприкінці жовтня — на початку листопада. Це допоможе зекономити ресурси, адже дешевий газ, який Нафтогаз продає для опалення житлового сектору, лімітований.

Чесно скажу, ми сподіватимемося, що опалювальний сезон для житлових будинків розпочнеться трохи пізніше. Тому що нам потрібно економити як кошти киян, так і теплоносій, — заявив Бондаренко.

Що кажуть у Нафтогазі?

Голова Нафтогазу Олексій Чернишов повідомив, що старт опалювального сезону 2023/2024 в Україні заплановано на кінець жовтня — початок листопада. 

Останніми роками початок опалювального сезону зсувається ближче до кінця жовтня — початку листопада, але існують і регіональні особливості. Тому ми, як завжди, готові до того, що якісь міста розпочнуть опалювальний сезон у другій половині жовтня — початку листопада, — наголошує Чернишов.

Що буде з цінами на газ? 

До кінця опалювального сезону ціна на газ залишиться незмінною — 7,96 гривні за кубометр, заявили у Нафтогазі

Ціна на газ для побутових клієнтів залишається незмінною. Це рішення було прийнято з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в Україні. Попри всю складність, ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Києві до тепла вже підключили 67 будівель.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
798d4edd-bc8a-41b5-bd57-70363302483c.jpg - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації