Отруєння Десни: рух забруднення у бік Києва сповільнюється

Отруєння Десни: рух забруднення у бік Києва сповільнюється Фото: mepr.gov.ua

Рух забруднення у річці Десна у напрямку Києва почав сповільнюватись, а мор риби вдалося майже зупинити. Про це повідомили у пресслужбі Міндовкілля.

Там розповіли, що забруднення у Десні рухається повільніше, ніж течія самої річки. Його швидкість сповільнилася в межах Чернігова у районі зруйнованого автомобільного мосту. Зараз по всій протяжності річки в межах міста та нижче за течією ознаки забруднення не спостерігаються.

Наразі на ділянці Десни перед Черніговом продовжують заходи з насичення киснем поверхневої води. У точках аерації вміст кисню за дві доби подвоївся, колір води почав повертатися до природного, а сторонні запахи вже майже відсутні.

Також вдалося зупинити масовий мор риби у Десні, однак ще є поодинокі випадки її загибелі у деяких селах. Загалом на території Чернігівської та Сумської областей зібрали по 12 тонн загиблої риби. Місцева влада та активісти розчищають притоки Десни, щоб жива риба могла дістатися місць, куди не дійшло забруднення.  

Держводагентство та Держекоінспекція продовжують посилено моніторити стан забрудненості річок Десна та Сейм. Результати вимірювання щоденно оновлюються на ресурсі "ЕкоЗагроза".

Найближчим часом Укргідрометцентр та Держводагентство мають надати оновлений прогноз щодо руху органічного забруднення Сейму та Десни у напрямку Києва.

Нагадаємо, наприкінці серпня фахівці почали очищати річку Десна від отруєної органіки, яка надходить із річки Сейм. Зокрема, на Чернігівщині здійснювали абсорбцію забруднювальних речовин і насичували воду киснем.

Читай також: "Забруднена вода з Десни скоро дістанеться Києва: чи вплине це на якісь питної води в місті"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації