Паркування у Києві тимчасово зробили безплатним: причина

Паркування у Києві тимчасово зробили безплатним: причина Фото: "ТиКиїв"

Паркування на муніципальних паркувальних майданчиках "Київтранспарксервісу" тимчасово зробили безплатним для водіїв. Про це повідомляє "Київ Цифровий".

Плату за паркування тимчасово скасували через судовий процес про встановлення тарифів. Це означає, що найближчим часом інспектори "Київтранспарксервісу" не накладатимуть штрафи за несплату паркування.

Водночас штрафи за порушення правил дорожнього руху продовжують діяти, як і раніше. В тому числі —  штрафи за порушення правил паркування.

Столичних водіїв попереджають, що якщо шахраї вимагатимуть у них оплату на муніципальних паркінгах, слід викликати поліцію.

Коли у Києві відновлять плату за паркування, поки невідомо. Щойно це станеться, про це одразу повідомить "Київ Цифровий".

Зазначимо, що напередодні Шостий апеляційний адмінсуд Києва підтвердив рішення Окружного адмінсуду про визнання протиправним та скасування розпорядження КМДА про тарифи на платне паркування в місті. 

Йдеться про встановлення тарифу у розмірі 35 грн за годину у першій зоні міста та тарифів 25 і 5 грн — у другій та третій зонах відповідно. 

У жовтні 2023 року тимчасова адмінколегія АМКУ повторно встановила, що ціни на паркування у Києві є завищеними. Колегія визнала, що "Київтранспарксервіс" скористався своїм монопольним становищем під час формування тарифу та оштрафувала його на 3,3 млн грн, а також зобов'язала припинити правопорушення.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у сервісних центрах МВС з'явились авто, на яких люди з інвалідністю можуть скласти іспит з водіння. Ці машини обладнані додатковими важелями, які дозволяють управляти акселератом та гальмами правою або лівою рукою.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації