Під будівлею КМДА на Хрещатику встановили Залізний трон з дронів

Під будівлею КМДА на Хрещатику встановили Залізний трон з дронів Фото: vechirniy.kyiv.ua/Марія Катаєва

Під будівлею КМДА на Хрещатику з'явилась артінсталяція у вигляді Залізного трону з серіалу "Гра престолів". Щоправда, цей трон зроблений не з мечів, а з металевих дронів.

Як пише "Вечірній Київ", інсталяцію "Трон переможця" створили, щоб розповісти киянам про проєкт "Територіальна оборона неба" ("ТРОН") та зібрати кошти на бойові дрони. Місія проєкту — щоб кожен бойовий підрозділ Сил ТрО був достатньо забезпечений FPV-дронами.

Аби привернути увагу до нашого проєкту, ми вирішили презентувати трон з залізних дронів, які були спеціально для нього зроблені. Плануємо також представити його в інших містах України, — каже військовослужбовець та куратор проєкту "ТРОН" Владислав Сакін.

Фото: vechirniy.kyiv.ua/Марія Катаєва
Фото: vechirniy.kyiv.ua/Марія Катаєва

Протягом тижня всі охочі зможуть сфотографуватися на "Троні переможця". А у майбутньому його планують виставити на аукціон, щоб зібрати кошти на дрони для військових.

У нас відсилання до залізного трону, але з дронів. Назвали його "Трон переможця". Сподіваюся, ми максимально швидко переможемо, оберігаючи наших хлопців, наші території, — додає Сакін.

Інсталяцію безплатно створили за два тижні скульптори з металу Дмитро Шиянов, Євген Сопко та Іван Бєлов. Головними елементами стали металеві дрони — їх у конструкції близько 200. Вага трону становить близько 350-400 кг, а висота — 2,7 метра. У темний час доби він підсвічується.

Цікаво, що загальний вигляд трону спочатку розробив ChatGPT, а потім скульптори його вдосконалили. 

Фото: vechirniy.kyiv.ua/Марія Катаєва

Біля трону розмістили стенд з інформацією про проєкт та QR-кодом. Усі охочі допомогти можуть перейти за посиланням та залишити свої контакти.

Команда проєкту зазначає, що вони вирішили відійти від класичних зборів на банки. Натомість пропонують компаніям купити дрони від сертифікованих виробників. 

Нагадаємо, у київському Центрі підготовки до нацспротиву стартували п'ятиденні безоплатні курси, на яких можна навчитися керувати дроном. Вишкіл майбутніх операторів БПЛА проводять інструктори з бойовим досвідом.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації