Під Києвом побудують індустріальний парк та нові очисні споруди: з цим допоможе Корея

Під Києвом побудують індустріальний парк та нові очисні споруди: з цим допоможе Корея Фото: facebook.com/buchagolova

У місті Буча побудують індустріальний парк Bucha Techno Garden — допоможе у цьому корейська державна компанія K-water. Про це повідомив мер міста Анатолій Федорук. 

Під час візиту в Сеул він підписав меморандум про співпрацю з директором Сог Де Юном K-water. За словами Федорука, корпорація має великий досвід у створенні індустріальних парків.

Компанію заснували після закінчення Корейської війни — це було основним напрямом її діяльності. Наші партнери запевняють, що корейський бізнес готовий заходити в Україну. А ми готові розвивати нашу економіку і сприяти повоєнній відбудові, — зазначив міський голова Бучі.

Також корейська компанія допоможе Бучі з проведенням системи водопостачання по всій Бучанській громаді. 

Крім того, Федорук та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підписали тристоронній меморандум з Корейським інститутом екологічної промисловості та технологій (KEITI), який допоможе Бучанській громаді збудувати нові очисні споруди.

Домовленості передбачають грантове фінансування проєкту, орієнтована вартість якого — понад 10 млн доларів. Ці очисні споруди стануть першими, збудованими у незалежній Україні.

Ми вже маємо відведену ділянку площею 7 гектарів у Бучі. Проєктування та будівництво займе до трьох років — це будуть перші нові очисні споруди у всій Україні з часів незалежності, — каже Федорук.

Нові очисні споруди мають значно зменшити екологічні ризики, зробити систему стоків більш ефективною та посприяти "зеленому" розвитку Бучанської громади.

Нагадаємо, у селі Бузова у Бучанському районі Київської області будують нову багатоповерхівку на місці зруйнованої навесні 2022 року. Будинок з підвалом зводять коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації