Під Києвом уперше в Україні звели будинок за допомогою 3D-принтера: фото

Під Києвом уперше в Україні звели будинок за допомогою 3D-принтера: фото Усі фото: facebook.com/unitedtohelp3d

В Ірпені вперше в Україні побудували будинок за допомогою 3D-принтера. В ньому житиме родина загиблого на війні героя Ярослава Березова, повідомив міський голова Олександр Маркушин.

Будинок Березових був зруйнований через російські обстріли під час боїв за Київщину навесні 2022-го. Благодійний проєкт "Об'єднані заради допомоги" за підтримки благодійного фонду "Обійми нації" віднов житло, використавши технологію 3D-друку.

Залишки старого будинку демонтували, а новий "надрукували" з бетону просто на місці за допомогою будівельного 3D-принтера. Цей пристрій вичавлює рідку бетонну суміш, створюючи потрібну форму, яка потім застигає. Сам процес друку зайняв кілька днів.

Так виглядав будинок до оздоблення:

0 / 0

Для роботи використали 3D-принтер української компанії. Також до проєкту доєдналися програмісти, проєктанти, архітектори, конструктори, виробники будматеріалів, меблів, декору, побутової техніки тощо.

Спільними зусиллями понад сотні благодійників обладнали сучасний будинок, і Наталя з доньками сьогодні заїхали до повністю оздобленої та готової до комфортного життя оселі, — повідомив Олександр Маркушин.

 

Нагадаємо, що також в Ірпені відновлюють багатоповерхівку, пошкоджену на початку повномасштабного російського вторгнення. У будинку були вибиті вікна, двері та балкони, пошкоджені місця загального користування, фасад і дах.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації