Після скарг активіста в оновленому безбар'єрному переході на Оболоні почали виправляти недоліки

Після скарг активіста в оновленому безбар'єрному переході на Оболоні почали виправляти недоліки Усі фото: t.me/kyivpassengers

У нещодавно відремонтованому підземному переході на станції метро "Оболонь" після розголосу почали виправляти помилки щодо безбар'єрності, яких припустилися під час ремонту. Про це повідомив активіст maxtram.

У липні саме він звернув увагу на недоліки, допущені під час реконструкції переходу. Зокрема, тоді зекономили на тактильних смугах для людей з порушеннями зору, а позначки шрифтом Брайля на покажчиках були просто надруковані на табличках. Також тоді не працювали встановлені у переході ліфти.

Та після звернення активіста до КМДА ці недоліки почали виправляти. Так, Департаменті транспортної інфраструктури відзвітували, що нанесли контрастне маркування на вхідні двері з прозорим полотном та замінили таблички з імітацією шрифту Брайля на такі, що відповідають ДБН. 

0 / 0

Також зараз ведуть переговори з "Київським метрополітеном" щодо запуску живлення ліфта, щоб він працював під час відключень світла. 

Однак столичні активісти виявили проблеми не тільки у цьому переході. Нещодавно вони з'ясували, що у відремонтованому підземному переході біля станції метро "Шулявська" за дев'ять місяців так і не запрацювали ліфти для людей з інвалідністю. 

Читай також: "На Червоному Хуторі облаштували інклюзивний перехід: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації