Після вулиць — міста і села: на Київщині пропонують перейменувати низку населених пунктів

Після вулиць — міста і села: на Київщині пропонують перейменувати низку населених пунктів Фото: відкриті джерела

Національна комісія зі стандартів державної мови опублікувала перелік сіл, селищ та міст України, назви яких не відповідають стандартам державної мови, і які треба перейменувати. До цього переліку увійшли 1 тис. 400 населених пунктів з усіх областей України. 

Окрім назв, які не відповідають стандартам української мови, до списку на перейменування також увійшли назви, пов'язані з пропагандою російської імперської політики. 

На Київщині пропонують перейменувати місто Бровари на Броварі, а село Каменка на Кам'янку. Як зазначається в додатку до рішення Нацкомісії, старі назви цих населених пунктів не відповідають правописним, словотвірним та словозмінним нормам української мови. 

Запропонувати нові назви рекомендують і для сіл Чкаловка, Першотравневе, Перше Травня та Воскресенське. Назви цих населених пунктів стосуються російської імперської політики. 

Обґрунтувати доцільність збереження поточної назви або запропонувати нову рекомендують для таких населених пунктів: Майське, Кавказ, Пугачівка, Травневе, Перемога, Переможець, Зірка, Гвардійське, Червоне, Красноліси, Червоні Яри, Красне, Червоне Заріччя, Красний Ріг, Червона Гірка, Червона Слобода, Красна Слобідка, Червоне Поле та Красне Перше. Якщо міська влада цих населених пунктів обґрунтує доцільність збереження цих назв, то змінювати їх не будуть.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації