Погода в Києві побила чотири рекорди за день — зафіксували максимальну температуру повітря і швидкість вітру

Погода в Києві побила чотири рекорди за день — зафіксували максимальну температуру повітря і швидкість вітру Фото: "ТиКиїв"

У Києві зафіксували одразу чотири погодні рекорди за день. Про них розповіли працівники метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними метеорологів, вівторок, 2 квітня, у Києві виявився найтеплішим за часи спостережень. Температура повітря цього дня піднялася до +26,9 ºС.

Попередній рекорд найвищої температури повітря 2 квітня тримався з 2017 року. Тоді було зафіксовано +23,1 ºС. Нинішній рекорд перебив цей показник на 3,8 градуса.

Мінімальна температура повітря також виявилася найтеплішою для цього дня. Вона не опустилася нижче 12,1 °С. Попереднє рекордне значення перевищено на 2,4 °С, у 1951 році найвища мінімальна температура повітря 2 квітня складала 9,7 °С.

Найвищою виявилася середньодобова температура повітря. Вона склала 16,4 °С, що перевищило попередній рекордний показник 1990 та 2017 років на 2,4 °С, а кліматичну норму — на 9,9 °С.

Також 2 квітня в Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру. Вона досягла 19 м/с (68 км/год). Це на 1 м/с вище попередньої рекордної швидкості повітря цього дня, зафіксованої у 2018 році.

Зазначимо, що погода б'є рекорди в Києві вже третій день поспіль. Рекордні позначки на термометрах метеорологи фіксували 1 квітня та 31 березня.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації