Помер зірка серіалу "Друзі" Метью Перрі: чим він запам'ятався, окрім ролі Чендлера

Помер зірка серіалу "Друзі" Метью Перрі: чим він запам'ятався, окрім ролі Чендлера Фото: інстаграм Метью Перрі

Стало відомо про смерть актора Метью Перрі, відомого за роллю Чендлера Бінга в американському серіалі "Друзі". Акторові було 54 роки.

Метью Перрі знайшли мертвим вчора, 28 жовтня, у джакузі його будинку в Лос-Анджелесі. Про це повідомляє ВВС.

Причина смерті актора буде відома пізніше, триває розслідування. Розглядаються декілька версій смерті – зупинка серця і утоплення.

Помер Метью Перрі: чим він запам'ятався, окрім ролі Чендлера з Друзів
Фото: Getty Images

Біографія Метью Перрі

Метью Перрі народився 1969 року в Массачусетсі. Виріс в Оттаві, де він відвідував початкову школу з Джастіном Трюдо, який пізніше став прем'єр-міністром Канади.

Підлітком Перрі переїхав до Лос-Анджелеса. Там він закінчив школу, але не став вступати до коледжу, оскільки хотів бути актором. Його батько був проти такої ідеї. Тоді батько і син уклали угоду, що Перрі-молодший матиме рік, щоб навчитися забезпечувати себе роботою і заробітком, і тоді його перестануть змушувати вчитися.

Перші ролі Метью Перрі були в постановках "Наше місто", "Чудотворець", "Звуки музики". Тоді співачка Петті Дьюк похвалила Меттью за його гру та відзначила перспективність.

У 18 років артист з'явився у стрічці "Ніч із життя Джиммі Рірдона". А потрапив він у проєкт випадково. Разом зі своїми друзями майбутній актор сидів у кафе і смішив їх. У цей момент у закладі був продюсер, який підшукував нові обличчя для серіалу. Побачивши харизматичного Метью, він запросив його на проби.

Помер Метью Перрі: чим він запам'ятався, окрім ролі Чендлера з Друзів
Кадр із фільму "Ніч із життя Джиммі Рірдона"

Першою великою роботою Метью Перрі була роль Чеза Рассела в серіалі "Другий шанс". Перрі спочатку грав головну роль разом з Кіл Мартін, але після 13 серій змінилися формат і назва: "Другий Шанс" став називатися "Хлопчаки є Хлопчаки", де Перрі став виконувати головну роль, і сюжет перефокусувався на пригоди Чеза і його друзів.

Помер Метью Перрі: чим він запам'ятався, окрім ролі Чендлера з Друзів
Метью Перрі і Кіл Мартін у серіалі "Другий шанс"

Однак світову славу Метью Перрі принесла роль у серіалі "Друзі" про життя шістьох друзів із Нью-Йорка. Комедія з Дженніфер Еністон, Кортні Кокс, Девідом Швіммером, Меттом Лебланом і Лізою Кудроу стала одним із найуспішніших серіалів усіх часів. Останній епізод серіалу переглянули 52,5 млн людей у США, що зробило його телесеріалом з найбільшою кількістю переглядів тих часів.

Помер Метью Перрі: чим він запам'ятався, окрім ролі Чендлера з Друзів
Кадр із серіалу "Друзі"

Перрі був обраний на роль незграбного Чендлера Бінга, відомого своїми саркастичними жартами. Ця роль принесла йому номінацію на премію "Еммі" у 2002 році.

Помер Метью Перрі: чим він запам'ятався, окрім ролі Чендлера з Друзів
Фото: Getty Images

Крім комедійних ролей, Перрі зіграв і чимало драматичних втілень: співробітника Білого дому в телесеріалі "Західне крило", у драмі "Студія 60 на Сансет-Стріп" та "Безпорадний", а 2008-го — "Птахи Америки".

Помер Метью Перрі: чим він запам'ятався, окрім ролі Чендлера з Друзів
Постер до серіалу "Студія 60 на Сансет-Стріп"

У той час як образ Метью Перрі на екрані був привітним і оптимістичним, актор дуже страждав за кадром. Він роками боровся із залежністю від знеболювальних та алкоголю, а також неодноразово відвідував реабілітаційні клініки. У 2016 році він сказав BBC Radio 2, що не пам'ятає трьох років зйомок у "Друзях" через алкоголь та наркотики.

Борючись із залежністю, Перрі допомагав долати їх і іншим. У 2013 році актор отримав нагороду Champion of Recovery від Управління національної політики з контролю над наркотиками Білого дому за відкриття реабілітаційного центру Perry House. Він працював у його колишньому особняку в Малібу. Та вже у 2015 році актор продав будинок, а реабілітаційний центр закрив.

У 2022 році Метью Перрі випустив автобіографічну книгу "Друзі, кохані і одна велика жахлива річ". У ній він розповів про свої проблеми з алкоголем та наркотиками.

Помер Метью Перрі: чим він запам'ятався, окрім ролі Чендлера з Друзів
Фото: інстаграм Метью Перрі

За своє життя Перрі ніколи не одружувався. Кілька років тому він був ненадовго заручений з Моллі Гурвіц, але згодом пара розійшлася. Також у нього були тривалі стосунки з акторкою Ліззі Каплан, які також не дійшли до весілля.

Реакція на новину про смерть Метью Перрі

Смерть Меттью Перрі стала справжньою несподіванкою і для фанатів, і для його колег. Деякі актори вже висловили співчуття з приводу втрати свого друга.

"Ми спустошені, дізнавшись про смерть Метью Перрі. Він був справжнім подарунком для всіх нас. Наше серце з його родиною, близькими та всіма його шанувальниками", – зазначають у компанії Warner Bros. TV.

"Яка втрата. Світ сумуватиме за тобою, Метью Перрі. Радість, яку ти приніс багатьом за своє надто коротке життя, буде жити. Я щаслива за кожен творчий момент, який ми розділили", — пише акторка Меггі Вілер, яка зіграла Дженіс у серіалі "Друзі".

"Я розбита через передчасну смерть мого "сина", Метью Перрі. Втрата такого блискучого молодого актора — шок. Я висловлюю любов і співчуття його друзям і родині, особливо його батькові — Джону Беннету Перрі, з яким я працювала над "Фламінго-роуд", — пише акторка Морган Ферчайлд, яка зіграла у "Друзях" матір Чендлера — Нору Тайлер Бінг.

"Мій старий друг. Усі ми любили Метью Перрі, а я особливо. Кожен день. Я любила його безумовно. А він мене. І я розбита. З розбитим серцем. Солодких снів, Метті. Солодких снів", — написала акторка Сельма Блер.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації