Пошкоджений сучасний корпус "Охматдиту" відновлять до зими: вже розробили покроковий план

Пошкоджений сучасний корпус "Охматдиту" відновлять до зими: вже розробили покроковий план Фото: facebook.com/moz.ukr

Пошкоджений під час російського ракетного обстрілу сучасний корпус дитячої лікарні "Охматдит" мають відновити до зими. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко представив покроковий план відновлення. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я. 

Планується, що перша черга робіт завершиться в середині вересня. На цьому етапі проведуть ремонт приміщень, замінять вікна та двері. На наступному етапі відновлять фасад корпусу. Роботи триватимуть ще півтора місяця. 

Збитки від пошкоджень оцінюються більше ніж у 830 млн грн. З них 400 млн грн потрібні на заміну обладнання. Решту суми покриють зібрані благодійниками кошти.

У міністерстві зазначили, що в сучасному корпусі "Охматдиту" вже поновили надання медичних послуг.

Найбільші руйнування — в історичному токсикологічному корпусі лікарні. Наразі фахівці проводять там окрему експертизу.

Залежно від її висновків буде прийнято рішення про подальші кроки з її відновлення або ж створення меморіалу. Чекаємо висновків професіоналів, — сказали в МОЗ.

На місці зруйнованих будівель збудують новий корпус. Це допоможе покращити умови чинних підрозділів лікарні, а також дозволить розвинути перспективні високотехнологічні напрями: дитяча урологія, дитяча гастроентерологія тощо.

Також планується організувати травма-центр для дітей, розширити центр радіології та створити перинатальний центр.

За попередніми оцінками, загальна сума будівництва складе 150 млн євро. За прогнозами, будівництво має бути завершено наприкінці 2026 року.

Нагадаємо, вранці 8 липня російські війська завдали масований ракетний удар по Києву. В результаті обстрілу були зруйновані або пошкоджені корпуси дитячої лікарні "Охматдит" та інші будівлі у місті. 

У Кабміні пообіцяли, що держава повністю відбудує "Охматдит". На засіданні 9 липня уряд ухвалив рішення спрямувати 100 млн грн з резервного фонду держбюджету на першочергові відновлювальні роботи у лікарні. Ще кілька сотень мільйонів гривень на відбудову "Охматдиту" зібрали українці та бізнес.

Однак історичний корпус дитячої лікарні, який сильно постраждав в результаті ракетного обстрілу 8 липня, планують знести.

Проте столичні активісти виступають проти цього. Вони вважають, що 10 млрд євро, які пообіцяли виділити західні партнери, вистачить на те, щоб відновити корпус №3 лікарні "Охматдит".

Наприкінці липня "Охматдит" оголосив тендер на проведення ремонту в постраждалих корпусах і запросив будівельні компанії доєднатися. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації