Прем'єра балету "Коппелія" в Національній опері України

Прем'єра балету "Коппелія" в Національній опері України Фото: Національна опера України

У Національній опері України з успіхом відбулась довгоочікувана прем'єра балету "Коппелія". 

На головній сцені країни виставу комедійно-балетного жанру танцювали учні та студенти Київського державного фахового хореографічного коледжу, яким з 2020 року керує народна артистка України Катерина Кухар.  

У Києві цю видовищну виставу створив український балетмейстер Анатолій Шекера, понад 15 років вона не була в репертуарі, цього року балет "Коппелія" реставрував для учнів та студентів КДФХК заслужений артист України Ярослава Ткачук. Працювати над виставою його запросила Катерина Кухар. Сама прима-балерина за своїми учнями та студентами спостерігала з ложі й на сцену вийшла лише на поклін та перед початком другого акту для вручення почесної відзнаки Олександру Крошці, який допоміг облаштувати бомбосховище у хореографічному коледжі. 

0 / 0

Серед гостей цього вечора можна було побачити: Наталію Кривду, Євгена та Ксенію Кошових з донькою, Ксану Нечипоренко, Ірину Пікалову, Сергія Пермана, Олександра Крошку, Ольгу Росашанську, Андрія Вігірінського. 

0 / 0

Головні партії Сванільди та Франца виконали студенти Злата Лосєва та Валерій Хованов. 

Я пишаюсь своїми учнями та студентами. Вчора був дійсно незабутній вечір, що надовго закарбується у пам'яті, бо попри найтяжчі випробування в житті українців, без світла у темряві, в постійних повітряних тривогах, ми створили свято танцю. Віддали шану пам'яті великого українського хореографа Анатолія Шекери, його дружині Елеонорі Михайлівни Стебляк та показуємо дітям, на якій хореографії треба технічно зростати. Ми прививаємо дітям любов та повагу до балетних традицій та поважаємо наших легендарних постановників... Дирекція Національної опери відзначила високу технічну якість, професійність та зауважила на тому, що вони танцюють як справжні вже готові артисти, — розповіла Катерина Кухар.

0 / 0

Читай також: "Спецпроєкт "Понаїхали". Акторка Анастасія Цимбалару: "Київ не чекав мене з розпростертими обіймами"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації