Презентували проєкт забудови пивного заводу Ріхтера: старовинні будівлі відреставрують

Презентували проєкт забудови пивного заводу Ріхтера: старовинні будівлі відреставрують Фото: facebook.com/PodilRDA

У Подільській РДА презентували проєкт будівництва житлового комплексу Ріхерт&Парк на місці колишнього пивного заводу Ріхтера на вулиці Кирилівській.

Девелопер нового комплексу "Керамблоки-Інвест", що входить до складу групи A Development, планує створити на території заводу простір із житловими будинками висотністю від 7 до 12 поверхів, дитсадками, клінікою, магазинами тощо. 

Водночас планується відреставрувати історичні споруди, які належали до броварні Ріхтера. Вони, кажуть у Подільській РДА, стануть невід'ємною частиною проєкту. Планується, що у них розмістять фудкорти, фітнес-центр, коворкінг та інші об'єкти.

Сам проєкт реставрації девелопер обіцяє представити мешканцям Подолу після того, як його погодять.

Проєкт забудови броварні Ріхтера
Фото: facebook.com/PodilRDA

Також презентували плани щодо благоустрою цієї території: там планують створити паркові зелені зони, водойм та соціальні об'єкти.  

Представники девелопера запевнили, що проєкт був розроблений з урахуванням рішення Київради про Концепцію інтегрованого розвитку Подільського району.

Проєкт забудови броварні Ріхтера
Фото: facebook.com/PodilRDA

Під час презентації жителі Подолу запропонували обладнати додаткові спортивні майданчики, лавочки, а також поцікавилися питаннями інклюзивності у проєкті. Їхні пропозиції щодо благоустрою пообіцяли зібрати.

Фото: facebook.com/PodilRDA

Щоб забезпечити виконання всіх обіцянок, пов'язаних з проєктом, благоустроєм і реставрацією історичних будівель на території пивного заводу Ріхтера, планується підписати меморандум між громадою, Подільською РДА та девелопером.

Нагадаємо, верхні яруси Великої лаврської дзвіниці відкрили для відвідування після реконструкції. Тепер відвідувачі можуть потрапити до галерей, розташованих по колу вежі, та побачити Київ з висоти.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації