Прокуратура повідомила про підозру співвласнику садиби Зеленських

Прокуратура повідомила про підозру співвласнику садиби Зеленських Фото: t.me/kyiv_pro_office

Столична прокуратура повідомила про підозру 32-річному співвласнику садиби Зеленських, який дав вказівку на її знесення. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Дії чоловіка кваліфіковані як умисне знищення майна, на яке судом накладено арешт (ч.1 ст. 388 КК України).

У прокуратурі зазначили, що суд наклав арешт на садибу Зеленських. Це забороняло використання будівлі, розпорядження нею та її відчуження. Попри це підозрюваний залучив будівельну фірму, співробітникам якої надав вказівку на демонтаж будівлі.

На техніку, якою користувалися будівельники, накладено арешт. Також вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, які брали участь у незаконному знесенні будівлі, — сказали в прокуратурі.

Правоохоронці додали, що досудове розслідування за фактом знесення садиби Зеленських триває. Санкція статті передбачає до двох років обмеження волі.

0 / 0
  • Садиба Зеленських була одним із найстарших будинків Шевченківського району. 
  • Ошатний дерев'яний, обкладений цеглою, будинок звели 1890 року на замовлення купця Василя Маліна.
  • У 1911 році власником садиби стає родина заможних міщан Зеленських. Вони проживали тут до 1915 року. 
  • З 2021 року садиба перебувала під загрозою знищення.

Нагадаємо, увечері 19 липня забудовник ЖК "Тургеневъ" за допомогою важкої техніки зруйнував історичну садибу Зеленських на вулиці Кониського. Демонтажу намагалися завадити активісти, але їх побили "тітушки".

У КМДА відреагували на знесення садиби та закликали поліцію притягнути винних до відповідальності. Пізніше столична поліція розпочала кримінальне провадження, а згодом про початок провадження також повідомили в Офісі генпрокурора. Там кажуть, що історичну будівлю зруйнували попри її арешт. Поліція вже розпочала обшуки у власників садиби Зеленських та у компанії-забудовника, яка зруйнувала будівлю.

У Мінкульті, заявили, що знесена садиба Зеленських не була внесена до реєстру пам'яток через те, що КМДА не підготувала та не подала необхідні для внесення будівлі до реєстру документи.

Радник київського міського голови Дмитро Білоцерковець повідомив, що столична влада змусила забудовника та власника садиби Зеленських погодитись відновити зруйновану будівлю.

Читай також: "Київ змусив забудовника відновити садибу Зеленських: скандали, інтриги, розслідування"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації