Прокуратура вимагає розірвати договір на реконструкцію садиби Дмитрієва на Подолі

Прокуратура вимагає розірвати договір на реконструкцію садиби Дмитрієва на Подолі Фото: static.panoramio.com

Столична прокуратура просить суд розірвати інвестиційний договір на реконструкцію будинків по вул. Хорива, 2, з метою збереження пам'ятки. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Садибу було визнано пам'яткою архітектури місцевого значення, а відтак проведення її реконструкції заборонено законодавством. Унікальність цієї пам'ятки пов'язана з тим, що кожен з будинків був побудований у різний час, починаючи з 30-х років ХІХ сторіччя і закінчуючи 1897 роком. Це дає можливість відстежувати еволюцію історичної архітектури Подолу.

У прокуратурі зазначили, що будівлі садиби перебувають в аварійному стані — зі зруйнованими та демонтованими дахами, розібраними частинами перекриттів, частково відсутніми вікнами та дверима. Приватна компанія, з якою було укладено інвестиційний договір, так і не почала реконструкцію або реставрацію будівлі. 

Враховуючи вказані обставини та діючи на захист інтересів держави в особі органу місцевого самоврядування, Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання зазначеного інвестиційного договору, — йдеться в повідомленні прокуратури.

Будівлі входять до садиби ХІХ сторіччя, яка свого часу належала київському купцеві другої гільдії Івану Миколайовичу Дмитрієву. Ще у 2007-2009 роках садиба перебувала в аварійному стані. Інвестиційний договір на будівництво об'єкта нерухомості та реконструкцію восьми будинків на вулиці Хорива було укладено 2010 року. Частина вказаних будівель у 2014 році отримала статус пам'яток архітектури місцевого значення.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що зі старовинного будинку в центрі Києва зняли рекламний банер. Після стало видно, що пам'ятка архітектури майже розібрана.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації