Провідниця відмовилась вивести з жіночого купе чоловіка, що купив туди квиток: що кажуть в Укрзалізниці

Провідниця відмовилась вивести з жіночого купе чоловіка, що купив туди квиток: що кажуть в Укрзалізниці Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

У жіночому купе на одному з поїздів Укрзалізниці стався інцидент з чоловіком, який купив туди квиток. Інші пасажирки купе вимагали вивести його, проте провідниця відмовилась це зробити.

Відео інциденту, що стався у потязі "Запоріжжя – Ясіня" опублікували у соцмережах. Під час зупинки у Дніпрі до жіночого купе зайшов чоловік. Попри обурення інших пасажирок, він заявив, що все одно буде тут їхати, а якщо жінок це не влаштовує, то хай вони "злазять" і купують квитки на інший поїзд або їдуть "у вагонетці".

Провідниця, яку викликали пасажирки, стала на бік чоловіка та зазначила, що він має право їхати у цьому купе, адже придбав туди квиток. Вона перепитувала у пасажирок, "з якої пори" чоловік не може їхати у жіночому купе та просила показати, де у правилах це написано. Також провідниця додала, що хай чоловік "розважає дівчат".

Сам пасажир заявляв, що якби це був "вагон для голубих", то він би відмовився у ньому їхати, бо вони б до нього залицялися. Також він додав, що невдоволені його появою у жіночому купе дівчата "розкудкудакалися у своєму курятнику".  

Зрештою, зазначається у дописі, після скарги на гарячу лінію Укрзалізниці чоловіка за кілька станцій вивів начальник потяга.

В коментарях до допису представники Укрзалізниці відреагували на інцидент. Вони пояснили, що застосунок перевізника чітко попереджає пасажирів, які збираються купити квиток у жіночому купе, що ці місця не призначені для чоловіків. У цьому випадку пасажир свідомо проігнорував попередження, і його взагалі не мали пускати у цей вагон. Провідниця ж мала знайти для чоловіка місце в іншому вагоні. 

Коректність дій бригади наразі оцінюється внутрішнім розслідуванням, але вже зараз можемо констатувати, що за всіма протоколами ситуацію потрібно було вирішити до посадки, а не після, — зазначили в УЗ.

Там додали, що жіночі купе створені для безпеки та комфорту жінок, і попросили пасажирів з повагою ставитися до цих правил.

Нагадаємо, Укрзалізниця відкрила продаж квитків на перший в історії України дитячий купейний вагон. Він курсуватиме на маршруті Харків — Ясіня.

Читай також: "Квитки ще на частину рейсів Укрзалізниці можна буде купити тільки через Дія.Підпис"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації