Радіодиктант національної єдності: коли буде та як взяти участь

Радіодиктант національної єдності: коли буде та як взяти участь Фото: nrada.gov.ua

У День української писемності та мови, 27 жовтня, відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності-2023. Взяти у ньому участь та перевірити свої знання української мови зможуть усі охочі. Як це зробити, розповіли організатори цьогорічного диктанту Суспільне Мовлення.

Цьогорічний текст називатиметься "Дороги України", його написала поетеса, письменниця та лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читатиме текст диктанту актор і режисер Олексій Гнатковський. 

Радіодиктант національної єдності розпочнеться об 11:00  за київським часом. Його транслюватимуть на радіо, телеканалі та діджитал-платформах Суспільного. 

Щоб взяти участь у диктанті, достатньо увімкнути зручний для себе майданчик трансляції:

  • Українське Радіо та Радіо Культура;
  • Ефіри телеканалу Суспільне Культура;
  • YouTube-канал Українського Радіо; 
  • Facebook-сторінка Суспільного.

 У понеділок, 30 жовтня, об 11:00 буде оприлюднено текст радіодиктанту для особистої перевірки. Також диктант можуть перевірити фахівці. Відправити його на перевірку можна такими способами:

  • надіслати свій текст звичайною поштою за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26. На штемпелі має бути дата 27, 28 або 29 жовтня;
  • сфотографувати/відсканувати текст диктанту (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 30 жовтня на адресу [email protected]

Довідка: Всеукраїнський радіодиктант національної єдності у 2000 році започаткувала команда Українського Радіо. Його метою було єднання навколо української мови. Відтоді диктант проводять щороку, і він вже перетворився на флешмоб, який об'єднує українців і знавців української мови по всьому світу.

Також до Дня української писемності та мови 26 та 27 жовтня відбудеться Мовний марафон для учнів старших класів. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації