Річку Десна почали очищати від забруднення

Річку Десна почали очищати від забруднення Фото: mepr.gov.ua

Фахівці почали очищати річку Десна від отруєної органіки, яка надходить із річки Сейм. Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Роботи проводять на Чернігівщині. Там здійснюють абсорбцію забруднювальних речовин і насичують воду киснем.

Сьогодні ми розпочинаємо абсорбцію забруднюючих речовин в річці Десна, у місці, де можливо провести аерацію і запустити активний мул, — розповів перший заступник міністра захисту довкілля Олександр Краснолуцький.

Прогнозується, що заходи з аерації та внесення активного мулу мають поглинути забруднювальну органіку, яка надходить в Десну з річки Сейм, та запобігти мору риби. Краснолуцький додав, що загалом завезено 10 тонн активного мулу з Білоцерківського водоканалу. 

Фахівці проводитимуть постійний моніторинг води в річці Десна, особливо в місцях внесення активного мулу, щоб відстежити динаміку. А також відбиратимуть проби води для дослідження.

У Міндовкілля наголосили, що в межах Київської області забруднення води в Десні відсутні, а випадків мору риби не виявлено. Для недопущення вторинного забруднення річки розглядаються місця встановлення бар'єрних рубежів — сіток для вилову мертвої риби.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на річці Рось у Білій Церкві зафіксували масовий мор риби. Фахівці Державної екологічної інспекції встановили причину і ліквідують її.

Читай також: "Отруйна Десна: чи дійсно в річці на Київщині виявили небезпечні речовини"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації