Садиба Сікорського може перейти у власність громади Києва: роз'яснення Мінкульту

Садиба Сікорського може перейти у власність громади Києва: роз'яснення Мінкульту Фото: КМДА

Міністерство культури та інформаційної політики України погодилося передати будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського, який має статус пам'ятки історії національного значення, у власність громади Києва. 

Міністерство культури погодило розпорядження про передачу будинку Сікорського у власність громади столиці й закликає КМДА максимально сприяти збереженню пам'ятки, — йдеться в заяві міністерства.

Йдеться про триповерховий будинок на вулиці Ярославів Вал, 15-б, який належав родині Сікорських. Саме там у 20 столітті кілька років мешкав відомий авіаконструктор Ігор Сікорський.

Зазначу, що Мінкульт вже передав документацію до Міністерства економіки, яке має подати його на розгляд уряду.

Будинок Сікорського має надзвичайну культурну та історичну цінність. Водночас пам'ятка потребує негайної реставрації. Мінкульт закликає КМДА надати максимального сприяння заради його збереження, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 липня Київська міська рада звернулася до уряду з проханням, аби Кабмін припинив блокування передачі будинку Сікорського в Києві у власність міста. За словами мера Віталія Кличка, місто готове за власний кошт відновити будівлю. Наразі пам'ятка перебуває на балансі Міністерства оборони. Садибу обіцяють віддати в комунальну власність Києва з 2021 року, коли її зобов'язали відреставрувати.  

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації