Щоб не було підтоплень навесні: в Києві завершують розчищення русла річки Либідь

Щоб не було підтоплень навесні: в Києві завершують розчищення русла річки Либідь Фото: КМДА

У Києві завершують роботи з розчищення підземної ділянки русла річки Либідь біля вул. Саперно-Слобідська. Це допоможе уникнути підтоплень навесні. Про це повідомили на сайті КМДА.

У Києві розчистили річку Либідь - фото
Фото: КМДА

Роботи з розчищення русла стартували в липні цього року. За цей час з підземної ділянки русла вичистили майже 2 тис. 900 куб. метрів сміття, включно із замуленим ґрунтом, гілками дерев і великою кількістю побутових предметів. Щоб зайти в підземну частину, воду з річища довелося повернути на променаду й огородити дамбою з мішків та піску.

У Києві розчистили річку Либідь - фото
Фото: КМДА

У міської влади вже є плани щодо відновлення самої річки і навколишньої території. Але втілювати їх у життя будуть після стабілізації економічної ситуації у країні.

Наступним кроком, до якого ми перейдемо після стабілізації економічної ситуації у країні, має стати проєкт із ревіталізації цієї річки. Йдеться про звільнення її з бетонних коробів там, де це можливо, та створення сприятливих умов для відпочинку киян на базі водойми, — зазначив заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

У Києві розчистили річку Либідь - фото
Фото: КМДА

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у столиці рятуватимуть озеро Синє. Що вже заплановано для цього — дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації