Скільки грошей мешканці Києва винні державі за тепло і гарячу воду

Скільки грошей мешканці Києва винні державі за тепло і гарячу воду Фото: ТиКиїв

Переважна більшість мешканців Києва сумлінно ставляться до оплати за тепло і гарячу воду навіть в умовах воєнного стану. Однак попри високий рівень оплат, рівень заборгованості за ці послуги невпинно зростає. 

За інформацією КП "Київтеплоенерго", загальний борг киян за тепло і гарячу воду, у порівнянні з вереснем минулого року, зріс на 830 млн гривень. Всього мешканці Києва винні за ці послуги майже 6 млрд гривень. 

"Київтеплоенерго" виробляє не лише тепло, але й електроенергію для потреб Києва. Сплата за опалення та гарячу воду надзвичайно важлива, адже на ці гроші закуповується газ, який використовується для генерації тепла та електроенергії для більшості житлових будинків столиці. Зрозуміло, що війна серйозно вплинула на економічну ситуацію у країні та платоспроможність кожного. Але сьогодні для енергетики оплата за комунальні послуги – це внесок у стабільне та безпечне проходження зими. Важливо вже зараз погашати борги, у період, коли нарахування найменші, зокрема, відсутні нарахування за опалення та менше споживання гарячої води, – зазначають у КП "Київтеплоенерго". 

Якщо сплатити одразу всю суму боргу важко – його можна реструктуризувати та сплачувати частинами.

Раніше "ТиКиїв" писав, що кияни виступають проти розкоші у бюджеті Києва 2024. Люди невдоволені тим, що місто виділяє шалені кошти на ремонти доріг та закупівлю непотрібних у воєнний час речей.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації