Скільки пошкоджених обстрілами будинків відновили у Києві за 2023 рік

Скільки пошкоджених обстрілами будинків відновили у Києві за 2023 рік Фото: kyivcity.gov.ua

За 2023 рік у Києві за Програмою економічного і соціального розвитку відновили 10 багатоповерхівок, які були значно пошкоджені внаслідок російських обстрілів. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Усього протягом 2022-2023 років коштом міського бюджету відновили 21 пошкоджений через обстріли будинок.

Також за минулий рік у столиці замінили вікна та двері у 262 житлових будинках, більшість постраждали внаслідок повітряних атак. Та капітально відремонтовані близько 400 укриттів у житлових будинках та захисних споруд цивільного захисту.

Крім того, на 246 об'єктах житлового фонду завершили модернізацію ліфтів, а ще на 90 — провели капремонти ліфтів на умовах співфінансування.

За програмою співфінансування "70х30" впровадили 135 енергоефективних проєктів у 107 будинках ОСББ/ЖБК. Зокрема, капітально відремонтували інженерні мережі, утеплили фасади, замінили вікна та двері в місцях загального користування, реконструювали теплопункти.

У Київській області, за словами очільника КОВА Руслана Кравченка, загалом відновили 17 тисяч об'єктів, пошкоджених російськими атаками. 15,3 тисячі з них — житло. Загалом же окупанти пошкодили в області понад 29 тисяч об'єктів.  

Зараз на Київщині відбудовують 18 багатоквартирних будинків за програмою UNITED24, а також триває відновлення 97 об'єктів коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Крім того, коштом обласного бюджету у п'яти районах області відновлюють 93 приватні будинки, понад 60 з них — в Ірпені напроти ЖК "Ірпінські Липки". 

Найбільша кількість об'єктів відновлена завдяки урядовій програмі єВідновлення. Перший етап — компенсація на поточні та капітальні ремонти — до 500 тисяч грн. Ухвалено позитивних рішень по більше, ніж 9 тис. заявках. Загальна сума компенсацій — понад 1 млрд грн, — каже Кравченка. 

Нагадаємо, нещодавно на Київщині повністю відновили Гостомельську амбулаторію Ірпінського ЦПМСД, пошкоджену окупантами. Амбулаторія знову приймає пацієнтів та надає медичні послуги для понад 25 тисяч людей.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації