Скільки реально коштує проїзд у Києві та чи будуть підвищувати його вартість

Скільки реально коштує проїзд у Києві та чи будуть підвищувати його вартість Фото: rbc.ua/Віталій Носач

Зараз вартість проїзду в столичному наземному громадському транспорті становить 8 грн, а реальна собівартість — 25 грн. Але в плани міської влади поки що не входить підвищення ціни. Про це розповів директор Департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор в ефірі "КиївFM".

За його словами, підняття тарифу до 25 грн дало б змогу оновити парк тролейбусів, автобусів і трамваїв, а також — добудувати метро.

Якби ми підняли тариф до 24–25 гривень, щоб хоча б возити людей за беззбитковим тарифом, за собівартістю, не кажучи про розвиток, то цих 7 млрд (дотацій на метрополітен та Київпастранс), що у нас є, за два роки матимемо гроші для метро, яке збираємося добудувати, — сказав Кандибор.

Також він додав, що питанням підвищення тарифів займається Київрада, а в планах столичних депутатів поки що немає збільшення вартості проїзду в наземному громадському транспорті. Київрада продовжує підтримувати дотації для громадського транспорту.

Я завжди кажу, що треба піднімати. Я хочу розвивати галузь, мати додаткові надходження, оновлений транспорт, нове будівництво мостів, які треба робити, але ці всі гроші ми сьогодні пускаємо на дотації транспорту. Наразі ж таких планів (щодо підвищення тарифів) немає, — підсумував Кандибор.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що будівництво нової ділянки тунелю метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" завершено, і вже скоро там можуть розпочати тестові пуски поїздів.

Читай також: "Щасливий квиток 2024: як оплатити проїзд у київському транспорті"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації