Сковорідки, овочерізки та барабани: які безглузді речі замовляють у київські бомбосховища

Сковорідки, овочерізки та барабани: які безглузді речі замовляють у київські бомбосховища Фото: ТиКиїв

Після трагічних подій у Києві, коли під дверима зачиненого укриття загинули дві молоді жінки та дев'ятирічна дитина, міська влада почала активно перевіряти та дооблаштовувати їх. Та інколи процес обладнання укриттів доходить до абсурду. 

У Києві вже є відомі факти, коли до сховищ замовляють зовсім безглузді речі. Так, нещодавно стало відомо, що в укриття Дніпровського району замовили овочерізки за 130 тис. грн, а також електросковорідку за 720 тис. грн. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив депутат Київради Леонід Ємець, який очолив нещодавно створену тимчасову контрольну комісію з перевірки використання бюджетних коштів для облаштування укриттів. 

Коли ми знайшли тендер на закупівлю в укриття електричних овочерізок за 130 тис. грн за штуку, я думав більше мене нічого не здивує. Але суперелектрична сковорідка з тачскріном і ціною 720 тисяч грн за штуку, це навіть для мішленівського ресторану перебор, не те що для укриття Дніпровського району! І це чудо кулінарних технологій (без жартів) їсть 21 кіловат на годину. Тобто ще тисяч 400 грн в рік, — пише Леонід Ємець. 

Фото: facebook Леонід Ємець

Не встигли кияни оговтатися від новини про закупівлю "золотого" кухонного обладнання, як став відомий ще один цікавий факт, і знову в Дніпровському районі Києва. РДА цього самого району замовила в укриття 300 шкіряних барабанів на майже 900 тис. гривень. Ці інструменти, нібито, необхідні для психологічного розвантаження дітей під час повітряних тривог.  

барабани прозоро
Фото: facebook Леонід Ємець

Леонід Ємець повідомляє, що вже спрямував відповідні запити на Дніпровську РДА, щоб перевірити доцільність використання бюджетних коштів. 

Нагадаємо, нещодавно редакція "ТиКиїв" оглянула декілька укриттів у районі без метро, що позначені на мапі укриттів для населення Києва та входять до Фонду захисних споруд. Що ми побачили під час перевірки, дивись за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації