Сміливі нести світло: у Києві відкрилась фотовиставка про життя під час блекауту

Сміливі нести світло: у Києві відкрилась фотовиставка про життя під час блекауту Фото: Національний музей Тараса Шевченка

Сьогодні 14 жовтня в артрумі Національного музею імені Тараса Шевченка відкрилася фотовиставка "Сміливі нести світло". Вона розповідає про те, як жили українці під час масових відключень світла, налагоджували побут, продовжували працювати й допомагати один одному. Тут представлені роботи українських фотографів, серед яких — Саша Маслов, Сергій Коровайний, Євген Малолєтка, Поліна Полікарпова, Мстислав Чернов та багато інших. Зазначу, що фотографії найважчої зими з майже усіх регіонів України також зібрані в однойменну книгу, яка буде представлена на виставці й стане ще одним документом війни, що незабаром побачить весь світ.

У цьому проєкті ми бачимо багато надії, цінностей, які об'єднують нас всіх і персональний травматичний досвід перетворюють на колективний спротив відчаю, створюють нові форми існування. Через документацію війни ми бачимо, що навіть в надзвичайно важких умовах українці знаходять спосіб навчатися, створювати, працювати. Продовжувати боротьбу, — кажуть організатори. 

Виставка триватиме до 22 жовтня, а вже у листопаді буде представлена також у Харкові та Львові. 

  • ДЕ? бульвар Тараса Шевченка, 12
  • КОЛИ? з 10:00 по 18:00 (середа — неділя)
  • СКІЛЬКИ? 100 грн 

Нагадаємо, раніше ми розповідали куди піти в Києві 14-15 жовтня. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації