Сьогодні на щит "Батьківщини-Матері" піднімуть український тризуб

Сьогодні на щит "Батьківщини-Матері" піднімуть український тризуб Фото: фейсбук-сторінка Національного музею історії України у Другій світовій війні

Сьогодні, 5 серпня, на щит монумента "Батьківщина-Мати" піднімуть український тризуб. Це відбудеться орієнтовно після 14:00. Про це повідомили на офіційній сторінці Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Вчора вночі готовий тризуб привезли до музею. Його розмір чималий — 4,5 х 7,5 м.

Коли на щит Батьківщини-Матері піднімуть український тризуб
Фото: фейсбук-сторінка Національного музею історії України у Другій світовій війні

Після зняття з монумента радянського герба на щиті залишився його силует. Однак після встановлення тризуба його не буде видно.

Всю частину, де був радянський герб, закриють пластинами зі сталі. А вже на ці пластини прикріплюватимуть тризуб. Він буде навіть більший за розміром, ніж радянський герб.

Коли на щит Батьківщини-Матері піднімуть український тризуб
Фото: фейсбук-сторінка Національного музею історії України у Другій світовій війні

Навіть якщо відтінок тризуба відразу повністю не збігатиметься зі щитом, це не буде тривалою проблемою. Адже властивості цього сплаву металу такі, що впродовж короткого часу перебування на відкритому повітрі він набуває свого прогнозованого сталого кольору. І за деякий час нові елементи жодним чином не виділятимуться від загальної композиції.

Раніше "ТиКиїв" публікував відео з виробництва тризуба для монумента "Батьківщина-Мати". Переглянути його можна за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації