Сонячні панелі та генератори звільнили від мита: набрали чинності закони

Сонячні панелі та генератори звільнили від мита: набрали чинності закони Фото: unsplash.com

В Україні 27 липня набрали чинності закони, які звільняють від митних платежів товари, що сприяють відновленню енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє Державна митна служба.

Від сплати ввізного мита та ПДВ може бути звільнене обладнання для енергетики:

  • електрогенераторне обладнання;
  • обладнання для вітро- та сонячної генерації; 
  • акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).

У Митній службі зазначили, що зміни у законодавстві передбачають звільнення від митних платежів товарів, ввезених для енергетичної безпеки. Серед них і ті, які потрапляють в Україну завдяки міжнародним поштовим та експрес-відправленням. 

Також під пільгове ввезення потрапляють електрогенератори, інвертори, літій-іонні акумулятори та зарядні станції на їхній основі, а також сонячні панелі для ремонту та/або заміни від пошкоджень і розширення потужності наявних сонячних електростанцій.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в Україні запрацювали кілька пільгових програм для підвищення енергонезалежності споживачів та бізнесу. Уряд впроваджує ініціативи, які стимулюватимуть розвиток розподіленої генерації та допоможуть українцям забезпечити власну енергонезалежність. 

Читай також: "Мешканці багатоповерхівки у Голосієві встановили сонячні панелі та інвертори: 75% вартості оплатило місто"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації