Спеціальна комісія обстежить будинок на Сирці, куди вдарила російська ракета

Спеціальна комісія обстежить будинок на Сирці, куди вдарила російська ракета Фото: kyivcity.gov.ua

У Києві створено спеціальну комісію для обстеження житлового будинку в Шевченківському районі, у який 8 липня вдарила російська ракета. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Через два тижні фахівці мають зробити технічні висновки, щодо можливості відновлення будинку. Росіяни повністю зруйнували один із під'їздів, сусідні під'їзди суттєво пошкоджені. Також постраждали розташовані поруч будівлі.

Мер столиці зазначив, що відселеним мешканцям цього та сусіднього будинків (це загалом близько 100 людей) місто надає усю необхідну допомогу.

Людям, які звернулися, що потребують куди переїхати, столична влада допомогла з тимчасовим поселенням. І наразі уточнюються списки мешканців, які також потребують відселення. Люди звертаються в оперативні штаби, які працюють в районах столиці, — розповів Віталій Кличко.

0 / 0

Оперативні штаби, куди можна звернутися по допомогу:

  • Солом'янський район — школа №64, вул. Ушинського, 32;
  • Шевченківський район — школа № 169, вул. Володимира Сальського, 2;
  • Голосіївський район — школа № 186, вул. Зої Бутенко, 8.

Кличко нагадав, що внаслідок влучання російської ракети в будинок на Сирці загинули 13 осіб, зокрема п'ятеро дітей. Це найбільша кількість вбитих росією людей в одному житловому будинку в столиці від початку широкомасштабної війни.

Нагадаємо, що вранці 8 липня російські війська завдали масованого ракетного удару по Києву. Унаслідок атаки було зруйновано один із корпусів дитячої лікарні "Охматдит" та один із під'їздів житлового будинку в Шевченківському районі. 

У середу, 10 липня, в Києві завершили аварійно-рятувальні роботи. Загалом у місті внаслідок ворожого обстрілу по цивільній інфраструктурі загинули 34 людини, з них — п'ятеро дітей.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації