Стало відомо, який фільм представить Україну на "Оскарі" у 2025 році

Стало відомо, який фільм представить Україну на "Оскарі" у 2025 році Кадр із фільму "Ля Палісіада"

Український Оскарівський Комітет визначив фільм, який висунуть на 97-му премію "Оскар" Американської кіноакадемії від України. Це — кримінальна драма про 1990-ті роки "Ля Палісіада" режисера Філіпа Сотниченка. 

Стрічка змагатиметься за потрапляння до списку номінантів на найпрестижнішу кінопремію світу у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм".

Події фільму "Ля Палісіада" розгортаються в Україні у 1996 році — за кілька місяців до введення мораторію на смертну кару. У центрі сюжету — слідчий та судовий психіатр, які розслідують убивство полковника міліції. Раніше обидва були закохані у вдову загиблого. Вони стають свідками беззаконня з боку правоохоронців та самі беруть у ньому участь.  

Представника від України на "Оскарі 2025" обрали шляхом голосування чотирнадцятьма членами Українського Оскарівського Комітету. У національному відборі брали участь чотири фільми: "Будинок "Слово". Нескінчений роман", "Ля Палісіада", "Ми були рекрутами" та "Мирні люди".

У Комітеті кажуть, що детально розглянули усі подані фільми, а дискусія "була палкою і конструктивною". За результатом голосування, претендентом обрали фільм "Ля Палісіада".

Нагадаємо, на Міжнародному кінофестивалі у Торонто відбулася світова прем'єра українського фантастичного фільму "Ти — космос" режисера Павла Острікова. Стрічка розповідає про українського далекобійника Андрія Мельника, який після вибуху Землі залишається ледь не останньою людиною у Всесвіті.

Читай також: "З 1 січня у прокат вийде українська комедія "Потяг у 31 грудня": подробиці"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації