Стартував Київський тиждень критики: які фільми покажуть

Стартував Київський тиждень критики: які фільми покажуть Кадр із фільму "Партенопа"

У столичному кінотеатрі "Жовтень" розпочався восьмий Київський тиждень критики, який триватиме до 23 жовтня. 

Цьогоріч на фестивалі загалом покажуть 26 українських та іноземних стрічок. У програмі будуть як українські прем'єри, так і ретроспективні покази фільмів минулих років. Також відбудуться спеціальні покази фільмів "Партенопа",  "Медовий місяць" та документальної стрічки "Спротив та єдність. Кінематографісти пояснюють, як не втратити майбутнє". 
 
Міжнародна секція поєднає свіжі хіти з найбільших світових кінофестивалів. У добірку увійшли чотири стрічки з програм Каннського та Венеціанського фестивалів: "Емілія Перес", "Сестра-Опівніч", "Жнива" та "Бруталіст".

У секції "Фокус: Україна — Нідерланди" представлені шість прем'єр українського та нідерландського кіно. Куратори фестивалю обрали три стрічки, які найкраще дають уявлення про стан нідерландського кінематографа ("Молоко", "Коли ми програли німцям", "Солодкі мрії"). А команда кінокритиків з Нідерландів обрала три фільми, що відображають український кінопроцес ("Сірі Бджоли", "Редакція", "День як день").

 

Ретроспектива "Химерний час" присвячена "іншому" українському поетичному кіно різних років. Програма  демонструє інтерес українського кінематографа до модерної фантастичної літератури, химерної прози та світової літератури модернізму. У цій секції покажуть фільми "Співачка Жозефіна й мишачий народ", "Чудо в краю забуття", "Оберіг", "Людина К" і"Карантин".

Програма "Дивніше за рай" присвячена незалежному кіно США 1970-90-х років. Вона відстежує два процеси: як невеликі незалежні фільми набули культового статусу; та симбіоз інді-кіно з великими бюджетами кіноіндустрії. В межах програми покажуть стрічки: "Секс, брехня та відео", "Приголомшені та збентежені", "Лак для волосся", "На друзки", "Роби як треба" та "Шоу жахів Рокі Горора".

Нагадаємо, днями вийшов перший трейлер біографічного фільму "Малевич" режисерки Дар'ї Онищенко. Він розповідає про життя видатного художника-авангардиста Казимира Малевича, фокусуючись на його українському походженні.

Читай також: "Український фільм "Порцелянова війна" номінували на премію кінокритиків США"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації